Logo 'da Tanımlı Alan Kullanımı

Programda, tanımlı standart alanlar dışında kullanıcı tarafından yeni alan tanımlanabilir ve bu alanlara bilgi girişi kontrolü yapılabilir. Alan tanımlamak için Sistem İşletmeni program bölümünde Kuruluş Bilgileri altında yer alan Tanımlı Alanlar seçeneği kullanılır. Alan tanımları aşağıdaki formlar için yapılabilir.

Malzeme
Cari Hesap
Muhasebe Hesabı
Seri / Lot Tanımları
Banka Kartı
Banka Hesap Kartı
Fatura
Siparişler
Muhasebe Fişleri
Malzeme Fişleri
Cari Hesap Fişleri
Banka Fişleri
İrsaliyeler
Talep Fişleri
Kasa İşlemleri
Çek/Senet Bordroları
Bu tanımlara ilgili kart ve fişlerde F9/sağ fare düğmesi menüsünde yer alan Tanımlı Alanlar seçeneği ile ulaşılır ve gerekli bilgiler kaydedilir.



Kullanıcı tanımlı alanlar alan tipi belirtilerek kaydedilir. Tanımlı alanlar,

Metin
Sayısal
Listeden Seçim
Tarih  
türlerinden birisi seçilerek kaydedilir. Listeden Seçim tipindeki alanlarda yer alacak tanımlar “...” simgesi  tıklandığında açılan pencereden kaydedilir. Alanların tip seçilerek tanımlanması farklı tiplerdeki verilerin kaydedilmesini ve raporlanmasını sağlar. Kullanıcı tarafından tanımlanacak bu alanlar rapor tasarımlarında standart alanlar listelerinde de yer alır ve kullanılır.

Metin tanımlı alan rapora eklenmek istendiğinde Tanımlı Alanlar (Metin değer) standart alan içeriği seçilip, sistem işletmeninde geçen Tanımlı Alan numarası girilir.

Sayısal tanımlı alan rapora eklenmek istendiğinde Tanımlı Alanlar (Sayısal değer) standart alan içeriği seçilip, Sistem işletmeninde geçen Tanımlı Alan No'su girilir.

Listeden seçim türünde alanın satır numarasını eklemek için sayısal tanımlı alan, Satır Tanımı'nı eklemek için metin tanımlı alan seçenekleri kullanılır.


Tanımlanan alana bilgi girilmeden kart ya da faturanın kaydedilmesi istenmiyorsa veri girişi kontrolü de sağlanabilir. Bunun için Kuruluş İşlemleri altında yer alan Zorunlu Alanlar seçeneği kullanılır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

LKS2 ve üzeri ürünlerde Makro kullanımı

Cari Hesap Risk Takibi