LOGO YEDEK

SQL SERVER 2005 OTOMATİK YEDEKLEME

LOGO yazılım ürünleri SQL Server tabanında çalışmaktadır. Program içerisinde girilen tüm veriler SQL Server üzerinde oluşturulan database de tutulur.
Var olan bilgilerin korunması, mevcut datanın güvenle yedeklenmesi, herhangi bir sebeple bilgilerin kaybolmaması maksadıyla LOGO yazılım ürününün yüklü olduğu bilgisayarın üzerinde oluşturulan kullanıcı bağımsız otomatik hale getirilmiş yedekleme sistemiyle güvenli bir çalışma ortamı oluşturulur.
Bu işlem SQL Server üzerinde Maintenance Plans sekmesinden yeni bir plan oluşturularak yapılır. Maintenance Plans kullanımı için SQL Server Windows Authentication modda çalıştırılmalı ve mixed modda kurulmalıdır.
Aynı zamanda SQL Server ile birlikte SQL Server Agent' ında çalışıyor olması gerekmektedir. Maintenance Plans kullanımı için kullanıcı sysadmin yetkisinde olmalıdır.


SQL Server Management Studio (SSMS) veya SQL Server komut satırı aracılığıyla sunucuya bağlanın.

Yedek almak istediğiniz veritabanını seçin.

"Yedekleme" işlemine başlamak için T-SQL veya SSMS grafik arayüzü kullanabilirsiniz. İşlemler şu şekilde yapılabilir:

a. T-SQL kullanarak:

BACKUP DATABASE VeritabanıAdı
TO DISK = 'YedeklemeYolu\YedekDosyası.bak'
WITH FORMAT, COMPRESSION;

b. SSMS grafik arayüzünü kullanarak:

Veritabanı bağlantısını açın ve istenen veritabanını sağ tıklayın.
"Task/Görevler" menüsünden "Backup/Yedekleme" seçeneğini seçin.
"Yedekleme türü" olarak "FullBackup/Tam yedekleme" seçin.
"Media Type/Yedekleme cihazı" olarak "Disk" seçeneğini seçin ve yedekleme dosyasının yolunu belirtin.
"Seçenekler" sekmesinde sıkıştırma veya diğer tercihlerinizi ayarlayabilirsiniz.
"OK" düğmesine tıklayarak yedekleme işlemini başlatın.
Bu işlem, belirtilen yedekleme yolunda bir yedekleme dosyası oluşturacaktır. Bu dosya, veritabanınızın yedek kopyasını içerir.

Yedekleme işlemini otomatikleştirmek ve tekrarlayan bir görev olarak çalıştırmak istiyorsanız, bir batch dosyası oluşturarak bu işlemi programlayabilirsiniz. Bir batch dosyası, komut isteminden bir dizi komutu çalıştıran bir metin dosyasıdır. Yedekleme komutunu batch dosyasına ekleyebilir ve ardından Windows Task Scheduler (Görev Zamanlayıcı) gibi bir programla bu batch dosyasını belirli bir zaman aralığında çalıştırabilirsiniz.

Örneğin, bir batch dosyası oluşturmak için metin düzenleyicisini (not defteri gibi) kullanabilirsiniz. Aşağıda basit bir örnek bulunmaktadır:

sqlcmd -S SunucuAdı -d VeritabanıAdı -Q "BACKUP DATABASE VeritabanıAdı TO DISK='YedeklemeYolu\YedekDosyası.bak' WITH FORMAT, COMPRESSION"
Bu komutu bir metin dosyasına (örneğin, "yedekle.bat") yapıştırabilir ve daha sonra batch dosyasını çift tıklama veya bir zamanlayıcı programı aracılığıyla çalıştırabilirsiniz.

Unutmayın ki yedekleme süreci kritik bir öneme sahiptir. Veritabanınızı düzenli olarak yedeklemek ve yedeklerinizi güvenli bir yerde saklamak önemlidir. Ayrıca yedekleme politikalarınızı ve geri yükleme süreçlerini iyi bir şekilde belirlemek de önemlidir.
İşletme dışında farklı veri merkezlerine otomatik yedekleme işleminin otomatik olarak yapıldığı bulut depolama çözümleri hakkında destek ekibimizden de bilgi alabiilrisiniz.

Umarız bu bilgiler yardımcı olur. Başka bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

LKS2 ve üzeri ürünlerde Makro kullanımı

Kredi kartı ve Banka Geri Ödemelerinin takibi

Logo 'da Tanımlı Alan Kullanımı