Otomatik Kart Kodu Kullanımı

Yeni kart eklenmesi durumunda kartın türüne bağlı olarak sistemde kayıtlı en büyük numaraya bir eklenerek kart numarası otomatik olarak gelir. Örneğin 120.M.0001 şekline Alıcı olarak tanımladığınız bir cari hesap kartından sonra Alıcı olarak yeni bir cari hesap kartı tanımlamak istediğinizde 120.M. yazıp F8 tuşuna bastığınızda otomatik olarak kod 120.M.0002 olarak tamamlanacaktır.

Malzeme, Duran Varlık ve Cari Hesap kartarında kod numaraları otomatik olarak verilebilir. 

Yeni kart eklenmesi durumunda kartın türüne bağlı olarak sistemde kayıtlı en büyük numaraya bir eklenerek kart numarası otomatik olarak gelir. Malzeme kartlarında; ticari mal, karma koli, depozitolu mal, hammadde, yarı mamul, mamul ve tüketim malı türleri için ayrı numaralama yapılır. Cari Hesap kartları için ise; alıcı, satıcı, alıcı + satıcı türleri için ayrı numaralama yapılır. 

Malzeme kartlarından herhangi bir türde yeni kart eklendiğinde 000000000000000000000001, cari hesap kartlarında bir türde yeni kart eklendiğinde ise 0000000000000001 kodu otomatik gelir. 

Bir türde farklı birden fazla numara serisi kullanılıyor ise kart eklendiğinde sistem yine kayıtlı en büyük numaraya bir ekler. Ancak istenirse istenilen serinin belirleyici ilk karakter(ler)i yazıldıktan sonra F8 yapılarak ilgili serinin en büyük kod numarası oluşturulabilir. 

Örneğin aşağıdaki tablodaki gibi bir ticari mal kaydı olan firmada yeni kayıt eklendiğinde kod numarası otomatik olarak C3 gelir. Kod alanında B yazılarak F8 tuşuna basılması durumunda ise kod B3 olur. 

Kart Kodu 
A1
A2
B1
B2
C1
C2 

Kart kodlarının numaralama işlemi şablona bağlı olmayıp yukarıda anlatılan kullanım fiş numara şablonlarındaki gruplanmış arttırımlı ile aynıdır. Buna bağlı olarak silinen kartlar olduğunda bu kartlara ait numaralarda tekrar otomatik kullanıma dahil edilir. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

LKS2 ve üzeri ürünlerde Makro kullanımı

Kredi kartı ve Banka Geri Ödemelerinin takibi

Logo 'da Tanımlı Alan Kullanımı